Kdy ochranné prvky pořídit? 2. díl seriálu

paul-hanaoka-690192-unsplash

Víme, že budeme zabezpečovat domácnost

A nyní je klíčovou otázkou - kdy? Přemýšleli jste o tom? My s manželkou původně ne. Řekli jsme si, že to bude stačit až ve chvíli, kdy se rozhodneme, jestli to vůbec bude potřeba. Což byla chyba. Jestliže už máte doma vnímavého chodce, který začíná poznávat byt či dům z nové, vyšší perspektivy, budete se nejspíše potýkat s několika problémy.

1. dětská zvídavost nezná mezí

Když najednou bude na nábytku něco nového, co neznají, jen těžko odolají pokušení to neprozkoumat. A nebudeme si nic nalhávat. U pouhého koukání nezůstane :-) Navíc my jsme pro ně vzorem. Od  nás se učí a proto vše, co uděláme, dříve či později budou chtít umět také.

2. předtím to šlo a teď ne

Váš miláček otevřel dvířka skříňky a našel poklady. Ale najednou to nejde?! Jak to?! Na co se můžete v takových chvílích "těšit" je jistě zřejmé. Vztek, možná lehká agrese, nebo i pláč. Vše pochopitelně časem přejde, ale proč jít touto cestou, když je jiná, nenásilná?

 

Kdy je tedy vhodné instalovat ochranné prvky?

Ideálně již v době batolení.

 

Proč "tak brzy"?

Vaše nová rodinná posila totiž má dostatek  času na to, aby si zvykla, že je něco "běžnou součástí" domácnosti. Bude tak mít později menší, nebo ideálně žádné nutkání ochrany rohů či hrany testovat.

Co nepoznáte, to nepostrádáte. Když tedy šuplík nikdy neotevře, přestože to zkusí, ale nepůjde mu to, brzy by měl jeho zájem vymizet.

Navíc ochranné prvky je potřeba po instalaci mít alespoň 24 hodin bez dotýkání. Aby řádně držely. A zkuste to s tím malým zvědavcem za zadkem, když už by chodil a koukal Vám třeba i pod ruku :-)

No a v neposlední řadě se můžete brzkým objednáním vyhnout tomu, že snad nebude Vámi vybraný prvek zrovna na skladě. Včasným objednáním stihne případně dorazit a poplach je zažehnán.

 

Photo by Paul Hanaoka on Unsplash